De Loonse en Drunense Duinen staan bekend om hun uitdagende mountainbikeroutes. De route die op onderstaande afbeelding te zien is, is een populaire route die als een lus om de duinen heen gaat. De mountainbikeroute in de duinen is ongeveer 25 kilometer lang en wordt gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken. Er zijn drie punten waar deze route gestart kan worden: café de Roestelberg, café de Rustende Jager en café de Drie Linden.

De mountainbikeroute in de duinen bestaat bijna alleen maar uit single tracks. Er veel korte, maar steile, afdalingen en klimmen. Voor de beginner kan dit mountainbikeparcours wat moeilijk zijn. Mountainbiken in de duinen biedt dus zeker wat uitdaging!

Mountainbiken in de Loonse en Drunense Duinen wordt steeds populairder. Veel mensen komen van ver om de natuur in dit nationaal park te trotseren. Overnachten bij de Schaapskooi is een goede optie wanneer u een weekendje wilt komen mountainbiken. De Schaapskooi ligt namelijk aan de rand van de Loonse en Drunense duinen: u kunt dus binnen no time aan uw mountainbiketocht beginnen.