U kunt heerlijk uw dag doorbrengen met een wandeling door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. U komt onderweg verschillende natuurgebieden tegen: u kunt door het stuifzand struinen, door de heide wandelen of uw weg door de bossen zien te vinden. Het is aan te raden om een wandelkaart mee te nemen of een wandelroute te volgen wanneer u een wandeling maakt door het grootste actieve stuifzandgebied van West-Europa. 

Wandelroutes


Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes uitgezet in de Drunense en Loonse Duinen die goed te volgen zijn wanneer u gaat wandelen in de Loonse en Drunense Duinen. Deze zijn te herkennen aan de paaltjes met verschillende kleuren. Deze paaltjes leiden u de hele route. De kleuren van de routes die u kunt wandelen in de duinen zijn:

1. Geel. Dit is de Roestelbergroute en start bij café de Roestelberg. Deze route is 5 km.
2. Groen. Dit is de Bosch en Duinroute en start bij café-restaurant Bosch en Duin. Deze route is 4 km.
3. Wit. Dit is de Zwarte Bergroute en start bij café de Drie Linden. Deze route is 4 km.
4. Rood. Dit is de Capucijnenbergroute en heeft als startpunt de Rustende Jager. Deze route is 3,5 km.
5. Geel. Dit is de Fellenoordroute en start bij café de Klinkaert. Deze route is 4 km.

GPS


Er is ook een mogelijkheid om een GPS-wandeltocht door de duinen te doen; dat is weer eens iets anders dan gewoon wandelen in de duinen. Via GPS wordt u van punt tot punt geleid. Bovendien krijgt u op elk punt extra informatie over de flora, fauna en historie van het gebied. Zo leert u het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen extra goed kennen tijdens uw wandeling door het gebied.