Welkom!

Wij, Niels en Karin de Jong, zijn sinds 1 maart 2020 de trotse eigenaren van De Schaapskooi in Drunen. Waar het ooit begonnen is als een familieboerderij en schapenhouderij is het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met groepsaccommodatie en camping met twee vakantiehuizen.

Mede namens onze kinderen, Daan en Luuk, heten wij u van harte welkom om te komen genieten van de rust, de natuur en de ruimte die De Schaapskooi te bieden heeft.

Hoe is De Schaapskooi ontstaan?

In 1960 was De Schaapskooi een boerderij met varkens en kippen. Al snel gingen de kippen weg en werd er uitgebreid in varkens. Vanaf 1970 logeerden er groepen in de verbouwde kippenschuren en liepen er in de omliggende weilanden schapen. Vooral scholen, scoutings en KPJ’s verbleven op De Schaapskooi.

In 1989 hebben Jan en Mariet Muskens het bedrijf overgenomen van haar ouders met varkens en recreatie in de zomer. Na 7 jaar hard werken op het agrarische bedrijf hebben Jan en Mariet besloten om op 1 april 1997 Boerderijcamping De Schaapskooi te openen. Mede door de uitstekende ligging tegen de Loonse en Drunense Duinen loopt de camping erg goed.

Vanaf 2001 is gestart met het slopen van de stallen en is het bedrijf gemoderniseerd. In 2003 is er een nieuwe schapenstal gebouwd en in 2004 de nieuwe groepsaccommodatie. Rond 2010 is de groepsaccommodatie uitgebreid met een serre en een paar jaar later is het camping oppervlakte verdubbeld. In 2017 is de camping uitgebreid met twee vakantiehuizen. Na heel veel jaren met veel plezier op en aan het bedrijf gewerkt te hebben, hebben Jan en Mariet in 2019 besloten het bedrijf over te doen aan ons. Wij zijn trots dat wij de kans krijgen om dit prachtige bedrijf voort te zetten.

De Schaapskooi Drunen

Wat zeggen onze gasten?

Great little campsite with spacious pitches, that are well kept and lined with well maintained hedges, providing green & privacy. Fantastic (new) owners that are clearly passionate about their business and keen to provide campers with the best possible experience. Great improvisation also, to make sure the site continues to run despite COVID19 restrictions. Location is great also, with direct access into the Nature Reservation area of the Loonse & Drunense Duinen. We will definitely return here to continue explore the area on the bicycle and on foot.

Great little campsite

Schaapskooi is overgenomen door jong echtpaar waarmee je direct een klik hebt. Je voelt je direct thuis. Wij hebben al enkele keren gebruik gemaakt van de blokhut en dat is luxe kamperen.

Vakantiehuis

Erg mooie kleinschalige boerderij camping. Direct aan de Drunense duinen. Lekker wandelen, mountainbiken enz. eigenaar is erg betrokken bij de camping en zeer enthousiast en ontspannen.
Zeker een aanrader!!

Mooie kleinschalige camping