Welkom!

Wij, Niels en Karin de Jong, zijn sinds 1 maart 2020 de trotse eigenaren van De Schaapskooi in Drunen. Waar het ooit begonnen is als een familieboerderij en schapenhouderij is het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met groepsaccommodatie en camping met twee vakantiehuizen.

Mede namens onze kinderen, Daan, Luuk en Noud heten wij u van harte welkom om te komen genieten van de rust, de natuur en de ruimte die De Schaapskooi te bieden heeft.

Hoe is De Schaapskooi ontstaan?

In 1960 was De Schaapskooi een boerderij met varkens en kippen. Al snel gingen de kippen weg en werd er uitgebreid in varkens. Vanaf 1970 logeerden er groepen in de verbouwde kippenschuren en liepen er in de omliggende weilanden schapen. Vooral scholen, scoutings en KPJ’s verbleven op De Schaapskooi.

In 1989 hebben Jan en Mariet Muskens het bedrijf overgenomen van haar ouders met varkens en recreatie in de zomer. Na 7 jaar hard werken op het agrarische bedrijf hebben Jan en Mariet besloten om op 1 april 1997 Boerderijcamping De Schaapskooi te openen. Mede door de uitstekende ligging tegen de Loonse en Drunense Duinen loopt de camping erg goed.

Vanaf 2001 is gestart met het slopen van de stallen en is het bedrijf gemoderniseerd. In 2003 is er een nieuwe schapenstal gebouwd en in 2004 de nieuwe groepsaccommodatie. Rond 2010 is de groepsaccommodatie uitgebreid met een serre en een paar jaar later is het camping oppervlakte verdubbeld. In 2017 is de camping uitgebreid met twee vakantiehuizen. Na heel veel jaren met veel plezier op en aan het bedrijf gewerkt te hebben, hebben Jan en Mariet in 2019 besloten het bedrijf over te doen aan ons. Wij zijn trots dat wij de kans krijgen om dit prachtige bedrijf voort te zetten.

IMG-20230720-WA0016

Wat zeggen onze gasten?

This is a wonderful campsite, from the moment we arrived and were greeted by Niels (the owner) we felt very welcome. The caravan pitches are large well manicured grass areas. The toilet and showers are immaculately clean, with a covered dish washing area and a washing machine.
Niels can’t do enough to help you, and made a point of regularly walking around the site.
The area is fantastic with the site on the edge of the National Park, there are plenty of bicycle paths to explore as well as footpaths through the woods. If you have a dog there is a fantastic area were dogs can run around without their leads only 10 minutes walk away.
We had a wonderful stay and will be revisiting for sure.

Wonderful campsite

Niets dan lof over het prachtige vakantiehuis. Er staan er twee op de camping, met een leuk uitzicht over de landerijen en de camping. Het huis is echt top!! Oven, vaatwasser, luxe sanitair, prima bedden en alles super schoon!!! Dikke chapeau!! En daarnaast een hartelijk ontvangst door Karin. Wij komen zeker een keer terug!

Vakantiehuis

Een fijne, goed verzorgde minicamping. Niels en Karin zijn aardige, hulpvaardige, betrokken en gastvrije eigenaren.
Mooie, goedverzorgde en ruime plaatsen (25) op een top locatie vlakbij alles wat een mens nodig heeft. Mooie rustige omgeving en restaurants en terrasjes op loopafstand. Supermarkt op fietsafstand en geweldige bossen en duinen rondom. Fietsen wandelen speeltuin zwembad midgetgolf zwemvijver vlakbij. Kortom: al geboekt voor volgend jaar

Mooie kleinschalige camping