Fietsen in de mooiste natuurgebieden van Nederland

Fietsen door de Loonse en Drunense duinen: erg populair en erg mooi. De Schaapskooi is een perfect startpunt, omdat het aan de rand van de duinen gelegen is. Vanuit De Schaapskooi kunt u fietsen door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De Loonse en Drunense duinen bieden de perfecte omgeving om een dag door te brengen. U kunt op de verharde fietspaden fietsen in de duinen. De fietsroutes gaan langs de stuifzandgebieden, maar ook door de heidegebieden en de bossen. Zo ziet u een omgeving die constant verandert.

Er zijn verschillende fietsroutes door de Loonse en Drunense duinen . U kunt de Rustende Jager, een dichtbij zijnde horecalocatie, gebruiken als startpunt. Hier kunt u fietsen huren en daarbij kiezen uit verschillende fietsroutes door de duinen. Deze fietsroutes door de Loonse en Drunense duinen verschillen in afstand en daardoor is er voor ieder wel wat wils.

Een van de routes die u kunt volgen is de ‘Loonse en Drunense duinen’-route.
Deze route gaat als een lus om de duinen heen, die het grootste actieve stuifduinengebied van West-Europa vormen. Voor 1900 was dit gebied nog groter dan dat het nu is. Dit komt omdat er boomaanplantingen zijn gedaan in het westelijke deel van de duinen, om de duinen vast te leggen. Dit kunt ook aan een deel van de route zien. Deze fietsroute is 42 kilometer lang en ook verkrijgbaar bij de Rustende Jager. Hier kunt u tevens fietsen huren.

U kunt ook fietsen in de natuur, door fietsroutes te nemen die niet door de duinen gaan. Zo kunt u over de dijken fietsen die rondom onze gemeente liggen. Deze route brengt u naar Drongelen, Genderen, Heusden, Engelen en zo via Vlijmen en Nieuwkuijk weer terug naar Drunen (maar u kunt natuurlijk ook een stukje afsnijden). Ook kunt u een fietstocht maken naar de vestingstad Heusden of een fietsroute uitstippelen aan de hand van fietsknooppunten. Rondom De Schaapskooi zijn er vele mogelijkheden om te fietsen in de natuur.