Musea

Het Schoenenkwartier
Het Schoenenkwartier (te Waalwijk) belicht de geschiedenis en geeft de toekomst glans. We werpen onze blik veel verder dan die van conservator van het rijke verleden van de leer- en schoenenindustrie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium willen we een eigenzinnige, bijzondere positie in het culturele landschap bekleden. We verbinden erfgoed en techniek met mode, design en innovatie. Waar aan de leer- en schoenenindustrie het imago van vervuiler kleeft, presenteren wij ook de duurzame alternatieven. We schetsen de kansen die er volop zijn en blijven onszelf daar steeds in vernieuwen.

Stedelijk museum ‘s-Hertogenbosch
Het dichtsbijzijnde Stedelijk Museum is in Den Bosch te vinden. Vanuit de Schaapskooi is dit prima bereikbaar met bus of auto. Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch combineert een unieke collectie keramiek en sieraden met unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design. In een bijzonder gebouw presenteert het museum een programma met internationale uitstraling en ambitie.

Het Noord Brabants Museum

Kom binnen bij Het Noordbrabants Museum! Wandel door onze 18de-eeuwse Paleiszalen, vergaap je aan Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh, ontdek internationale topstukken en jonge talentvolle makers, of duik in het verhaal van Brabant. Een bezoek aan hét museum voor kunst, geschiedenis en cultuur in hartje Den Bosch is er gegarandeerd een om in te lijsten.

Carnavalsmuseum
Proef de sfeer van het Brabantse carnaval! Het carnavalsmuseum in Den Bosch geeft u een beeld van het Brabantse carnavalsleven, van vroeger en nu. Het museum stelt een vaste collectie ten toon bestaande uit allerlei soorten maskers, kledij, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere belangrijke carnavalsvoorwerpen. In de zomermaanden wordt afgewisseld met thematische tentoonstellingen.

Textielmuseum
Het Textielmuseum is gelegen in Tilburg, de stad die groot is geworden door de textiel.
In het museum zijn weefgetouwen, de wasserij en tentoonstellingen te zien.
Bezoekers kunnen het weefproces volgen aan de hand van werkende machines
in de voormalige fabriekshal.

Gouverneurshuis
Het Gouverneurshuis is gelegen in Heusden, de dichtsbijzijnde vestingstad. Museum het Gouverneurshuis, genoemd naar het historische pand waarin het is gevestigd, laat in een boeiende collectie de geschiedenis, de kunst en de cultuur van Heusden en de omliggende regio zien. Naast de tentoonstelling van de vaste collectie, zoals de waterschaps- glazen, de gildenattributen en het Chinese Weimarporselein, organiseert het museum ook wisseltentoonstellingen en ontdekkingstochten door de vesting.